Vi bruger cookies til at give dig en bedre hjemmeside oplevelse. Lær mere om cookies på roswi.se

Hoppa till innehållet

Roswi AB donerer 100 lommelygter til Missing People Sweden

25-04-2017

Det har nok ikke undgået nogens opmærksomhed, at Missing People gør et utroligt stykke arbejde under deres søgeindsatser. For at hjælpe dem, har Roswi AB valgt at donere 100 lommelygter fra Maglite varemærket.

Missing People Sweden er en nonprofit organisation, der hjælper familier og politiet med at offentliggøre efterlysninger og arrangere søgeindsatser for savnede personer. Et job, der kræver enormt mod, tid og lyst. Hvad der også behov for, så Missing Peoples arbejde skal kunne fortsætte, er donationer. Uden donationer af udstyr, sponsorater fra virksomheder og donationer fra privatpersoner, ville Missing People finde det meget vanskeligt at fortsætte deres arbejde.

- Vi har udgifter til materialer, såsom veste, lommelygter, printere, kompasser, etc., og også udgifter for alt, hvad der bruges i en søgning, såsom batterier, papir streamers, papir, toner og blækpatroner til at udskrive kort, og en række andre artikler så søgningen / klapjagten vil være så effektiv som muligt, siger Hasse Lagervall, gruppeleder for Materialegruppen for Missing People Sweden.

Hvad betyder forskellige slags donationer for Missing People?
– Uden donationer af udstyr, sponsorater fra virksomheder og donationer fra privatpersoner, ville vi finde det meget vanskeligt at fortsætte vores arbejde. Ud over materielle omkostninger, har vi også store omkostninger for at sende SMS til dem, der har tilmeldt sig vores såkaldte "klapjagtregister" når det er påkrævet at foretage en klapjagt i det område, de har valgt at deltage i. I øjeblikket er der omkring 48.000 mennesker, der deltager i "klapjagtregisteret".

Missing People Sweden-4.jpg

Hvordan vil lommelygterne være nyttige til jeres operationer?
- Det er meget vigtigt for os at have adgang til gode lommelygter ved en søgning! Uden lommelygter kan vi ikke udføre søgningen om aftenen eller i løbet af natten.

Hvis vi modtager en sag om en forsvunden person, der har været væk i lidt længere tid, udføres søgningen normalt kun, når det er lyst. Men når det drejer sig om en såkaldt "akut søgning", dvs. når redningslederen og politiets indsatschef bedømmer, at der er en mulighed for at redde liv, udfører vi søgningen, uanset om det er mørkt eller lyst. Når det er mørkt, eller når det begynder at skumre, er det umuligt at foretage en søgning uden gode lommelygter og opnå et resultat, dvs. at finde den forsvundne person.

Jeg husker den første søgning i mørke, jeg var involveret i for omkring 5 år siden, dvs. kort efter at organisationen MPS var blevet dannet. Vi havde dengang adgang til 6 lommelygter i alt, og vi fik i løbet af aftenen og natten omkring 250 personer der deltog i søgningen. Mange havde naturligvis deres egne lommelygter med, men som det sker så ofte, så fungerer de fint i hjemmet når man skal installere en ny prop, når strømmen er gået, men de giver ikke så meget lys, at de kan være nyttige i en klapjagt. Mange havde ikke engang en lommelygte, men gik omkring og brugte deres mobiltelefon som lygte.

Da lærte jeg, hvor vigtigt det er at have adgang til en god lommelygte til en klapjagt!

Vi må heller ikke ignorere fordelene ved en god lommelygte, også ved søgning i dagslys. Mange gange bevæger vi os i terræn, hvor der er skarpe kontraster mellem sollys og skygge. En god lommelygte giver dig mulighed for at fremhæve det område, der ligger i skyggen, og det er meget vigtigt.

Missing People Sweden-3.jpg

Hvad ville du sige til andre mennesker, virksomheder og foreninger, der har ting til overs, der kan hjælpe dig i dit arbejde?
- Tro ikke, at samfundets ressourcer er tilstrækkelige, når det drejer sig om at lede efter en savnet person!
Politiet har adgang til godt udstyr, såsom helikoptere og hunde, men antallet af personen fra samfundet, der kan deltage i jagten på en savnet person er meget begrænset. 

Missing People modtager og organiserer alle frivillige, der ønsker at hjælpe med at søge efter en forsvunden person, for det kræver utroligt mange mennesker, hvis vi skal foretage en klapjagt. Vi plejer at antage, at en patrulje på 15 personer i rimeligt tilgængeligt terræn er i stand til at gennemsøge et område på 500 x 500 meter på 3 timer.

Alle lokale aktionsgrupper skal have materialer og organisation for at udstyre og lede 250 søgere. Vi har vist flere gange, at vi kan klare dette, til og med med en bred margin, men naturligvis fordi flere indsatsgrupper hjælper. Det største antal personsøgere vi har haft på én dag var omkring 1600 personer, der ledte efter en manglende student. Under søgningen efter Lisa, der forsvandt fra sit sommerjob på Kinnekulle, organiserede vi over 3.000 søgere, fordelt over de tre dage søgeindsatsen foregik. Der blev brugt en masse materiale under disse søgninger!

Uden hjælp fra privatpersoner, virksomheder og foreninger, havde vi ikke været i stand til at gennemføre denne store søgning, men det er lige så vigtigt, at vi får støtte til de mindre indsatser, hvor der måske kun kommer 30-40 frivillige, konkluderer Hasse.

Produkten har lagts i kundvagnen